יום ראשון, 26 באוקטובר 2014

פרגיות בתיבול ספרדי לטיני עם תירס

פרגיות צריכות להשתכשך להנאתן לא מעט שעות במשרה טוב כדי שתהיינה טעימות ועסיסיות.

במתכון הזה לקחתי 4 פרגיות נקיות ויפות והכנתי אמבטיה "לטינית" שכללה:

2-3 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים, 1/2 כפית פפריקה מעושנת מתוקה, 1/2 כפית פפריקה מעושנת חריפה, 2 כפות דבש, 1/2 כף רוטב סריראצ'ה (רוטב צ'ילי תאילנדי חריף. יש כאלה גם מקסיקניים אבל יש אילוצי מערכת...),קצת לימון סחוט, קצת חומץ בלסמי (גם לאיטלקים יש אופי לטיני), מעט מים, מלח ופלפל שחור.

מרחתי יפה כל פרגית והשארתי בהשרייה כ-8 שעות. אני מניח שצריך מינימום של 4 שעות ואפשר בכיף גם להשרות לילה שלם.

לפני ההכנה לקחתי 2 קלחי תירס טרי. משחתי בתערובת של חמאה מומסת, מלח, פלפי ו-2 הפפריקות המעושנות הנ"ל. צרבתי 2-3 דקות במחבת והוצאתי לנוח. אחרי מנוחה, גילחתי היטב את הקלחים ופירקתי לתירסים בודדים.
אני מניח שלהמשך המתכון אפשר גם להשאיר את הקלחים שלמים או רק חצויים.

אחרי ההשרייה התפניתי לפרגיות. הוצאתי מהמשרה והורדתי ככל האפשר את הנוזלים מהבשר, כדי שהצריבה תהיה אפקטיבית.
אני אוהב לצרוב ולהשחים את הפרגיות במחבת על הגז לפני האפייה בתנור. 
הצריבה היא מהירה. לשמוע את התססססססס, לצרוב דקה וחצי-שתיים בכל צד ולהוריד מהאש.

השתמשתי במחבת שיכולה להיכנס גם לתנור. מאד נוח. התנור חומם מראש ל-180 מעלות.
הכנסתי את התירסים המגולחים למחבת של הפרגיות ואת שאריות המשרה - ולתנור מכוסה ברדיד אלומיניום.
משהו כמו 25 דקות עד 30 דקות מכוסה ואח"כ עוד 10 דקות לא מכוסה. השלב "הלא מכוסה" אינו חובה, תלוי בדרגת השיזוף הרצויה.

התוצאה הייתה מענגת למדי. פרגיות עסיסיות ופיקנטיות ותירס מעט קראנצ'י, מתקתק ופיקנטי. 
המנה יכולה ללכת מצוין בטורטיה, כמנה עיקרית לצד אורז או תבשיל שעועית או סתם ככה - כנשנוש מול הטלוויזיה.
הולך מצוין עם שידור כדורגל (רצוי ספרדי, למשל סופרקלאסיקו כמו אתמול) ובירה צוננת ליד.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה