יום חמישי, 11 בדצמבר 2014

גבינות עיזים למעיזים - גבינות משק עפאים

בחודשיים-שלושה האחרונים יצא לי ולשותפתי לטעום בשתיים-שלוש הזדמנויות כמה מהגבינות של משק עפאים.
הן היו מוצלחות וטעימות במיוחד ולכן אני משקיע בפוסט המלצה.

משק עפאים (Ofaimme באנגלית) הוא משק לחקלאות בת-קיימא ממושב עידן שבערבה ושייך לאחים יינון והדיי עפאים.
אם השם הדיי עפאים מוכר לכם אתם כנראה קוראי מוסף הארץ, שם יש לו טור על אוכל ומתכונים.

התוצרת המרכזית של המשק היא מוצרים שונים על בסיס חלב עיזים: גבינות שונות, לאבנה, יוגורטים שונים ועוד.
בנוסף יש מגוון מוצרים אחרים: זיתים ושמן זית, חומצים, כבושים וממרחים, ריבות ומרקחות, דבש, חלבה וטחינה ועוד.

העיזים במשק הן עיזים אלפיניות שמגודלות בגידול אורגני (בר-קיימא), ניזונות ממזון טבעי בלבד, בלי אנטיביוטיקה או כימיקלים. אני לא פריק מיוחד של עניינים אורגניים, אבל במקרה הנדון כנראה שזה עושה את העבודה, כי התוצרת שניסינו באמת מעולה.

אני נתקלתי במוצרים שלהם במאפיית לחמים - בסניף הדגל שלהם ברח' החשמונאים בתל אביב (מאפייה מעולה ששווה פוסט נפרד. אולי בעתיד).
יש שם דוכן קבוע עם מוצרים שונים של המשק, עם דגש על גבינות עיזים.
הם גם מוכרים בימים מסוימים בשווקי האיכרים בנמל תל אביב, דיזינגוף סנטר, כפר סבא ורעות.

בקיצור מי שבסביבה בשעות המכירה, או מגיע למאפיית לחמים שינסה אותם.

מה שיצא לי לנסות באופן אישי זה כמה מהגבינות, הלאבנה והלימון הכבוש. כולם טובים מאד.

צמאון: גבינה קשה שמיושנת לפחות שנה על מדפי עץ אורן. קליפת הגבינה נמשחת בברנדי. גבינה עם טעם חזק, אדמתי ועמוק. העלות: 26 ש"ח ל-100 גרם. אחוזי השומן - מי שזה מעניין אותו - סביב ה-30%. גבינה מעולה.

בתרון: גבינת עובש לבן עם מרקם רך ומשתפך. טעימה ביותר.
העלות: 21 ש"ח ל-100 גרם. השומן: 16-18%.

רכס: גבינה עם עובש לבן שנעטפת בפחם ערמונים (what ever that is). מזכירה ברי במרקם. 18 ש"ח ל-100 גרם הוא המחיר ואחוזי השומן 16-18%. גבינה יוצאת מן הכלל.

לאבנה חמצמצה: 9% שומן שזה כבר משמח כיוון שמה לעשות זה עושה אותה יותר טעימה מאלה של ה-5%.
18 ש"ח לצנצנת של 250 גרם. אחלה לאבנה.

לימונים כבושים: צנצנות של 350 גרם. אני ניסיתי את זו של הלימונים הכבושים בפלפל שאטה. מאד טעים אבל בצנצנת שקניתי היה מינון גרעינים די גדול. נפלתי כנראה על לימון סורר.
עכשיו יש לי במקרר צנצנת של לימונים כבושים בעלי קארי. עדיין לא נפתחה... בתקווה לפחות גרענת.
העלות היא 19 ש"ח.

אגב, קראתי לפני כמה ימים שבמסעדת טוטו המתהווה ונבנית מחדש ע"י השף ירון שלו אחרי הבלגן בחודשים האחרונים, הולכים לתת דגש על חומרי גלם מקומיים במנות השונות. בין השאר ייעשה שימוש בגבינות של משק עפאים. (וגם בבשר של מיט-מרקט עליהם המלצתי בבלוג הזה ממש). העניין הזה, לפחות על הנייר, נותן תקווה שטוטו תחזור לימיה הטובים, בהם ירון שלו היה עדיין שף צנוע יחסית. We will see.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה