יום שני, 16 בפברואר 2015

מרק ארוחה - מרק שעועית מש, עדשים, קינואה וירקות שורש

מרק שבושל בשבת האחרונה החורפית וכלל מרכיבים שונים שהיו בארון המטבח, עם ירקות שורש שנשארו מבישולים קודמים. מרק מאולתר שיצא ממש טעים. נראה לי שהוא כולל את כל אבות המזון, דודיו ובני ביתו. בקיצור בריא ומזין. יכול לשמש כארוחה מלאה כמעט. יצא לי אפילו טבעוני בלי להתכוון...

המרכיבים:
1 כוס שעושית מש.
3/4 כוס עדשים שחורים אחרי השריה קצרה.
3/4 כוס קינואה אדומה (יש דבר כזה מסתבר - להשיג בטבע מרקטים למיניהם).
3-4 שיני שום כתושות.
1 בצל גדול קצוץ.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קצת יותר גדולות מהגזר.
1 גבעול סלרי שלם - רק לטעם.
ציר ירקות.
תבלינים: מלח, פלפל, מעט כמון, מעט זרעי כוסברה כתושים, מעט מרווה, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת מתוקה.

ההכנה היא פחות או יותר לזרוק הכל לסיר גדול, להוסיף מים או ציר ולבשל עד שהקטניות והירקות רכים. זהו.

הקפצתי את הבצל תחילה עד להזהבה יפה במעט שמן זית, אח"כ שום ושאר הירקות והקטניות. הוספתי את הציר עד לכיסוי הירקות. הבאתי לרתיחה (ביטוי מטומטם). בישלתי כשעה.

אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף נוזלים. אני את שלי אוהב נזידי.

בסוף תמיד טעים להוסיף קצת משהו ירוק טרי (כוסברה, פטרוזיליה). כף יוגורט או שמנת חמוצה יכולה לשדרג. גם סתם זילוף קל של שמן זית. גם קרוטונים או לחם שום קלוי יכול לעבוד מעולה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה