יום חמישי, 31 בדצמבר 2015

המסעדות הכי טובות 2015 (ולקינוח מצעד הגלידריות)

הגיע זמן המצעד הלועזי השנתי לשנת 2015.

מצעד המסעדות הטובות ביותר בהן ביקרתי השנה:

דירוג 20 המסעדות המצטיינות לשנת החולפת. אם לואללה, למאקו, ל-nana10, ל-Timeout ולעכבר העיר מותר אז גם לי...

אין חשיבות לסדר השמות. אין משמעות למספרים ולדירוג.

לא נכנסו לדירוג מסעדות מצוינות מחו"ל שלשמחתי יצא לי לנסות השנה (חפשו בבלוג).

לא נכנסו לדירוג מסעדות משובחות שבעיניי הן בטופ של הקולינריה כאן כמו כתית, שילה, הבסטה, קיטשן מרקט, פיצרוי ומסה - היות ופשוט לא ביקרתי בהן בשנה הקלנדרית החולפת.


ואלו שמות:

1. משייה
החדשה של יוסי שטרית. אוכל מרוקאי וצפון אפריקאי שלובש מעטפת של מטבח שף מולקולרי וזה עובד. מסעדה יואת מן הכלל, ודאי בהתחשב בגילה הצעיר.


2. החלוצים 3
מסעדה קטנה ולא מאד מתוקשרת במתחם שוק לוינסקי שעושה אוכל מצוין, בלי הרבה רעש וצלצולים. לפעמים לא צריך יותר מזה.




3. גרקו
המסעדה היוונית של ציקי עשת באיזורי חן בתל אביב. מקום שמח, טעים ומוצלח, שמתאים מאד לחגיגות משפחתיות צוהלות.



4. 25M/עראיס 
25M היא מסעדת הבשרים הטובה שצמודה לאיטליז המיטמרקט בשוק הכרמל. עראיס זו המסעדה שלהם במתחם שרונה.
שניהם טובים ומוצלחים.


5. קוואטרו
האיטלקית המודרנית החדשה של אביב משה. מסעדה מעוצבת ומושקעת. לא טובה כמו מסה, אבל עדיין מוצלחת, מקורית ומעניינת ביחס לז'אנר האיטלקי השגור.


6. המזללה
המסעדה של מאיר אדוני שצמודה לכתית. עשתה בשנה-שנתיים האחרונות קפיצת מדרגה, שלטעמי הפכה אותה לאחת המסעדות הטובות בתל אביב.





7. בית תאילנדי
עוד לא ניסיתי את ניטן תאי החדשה והמפונפנת, כך שנכון לכרגע זו עדיין התאילנדית הכי טובה כאן. יריב מלילי שומר על האיכות גם אחרי כל-כך הרבה שנים.




8. טאיזו
לא חושב שהיא מסעדת השנה כמו שחשבו גולשי וקוראי עכבר העיר, ויובל בן נריה יקיר מבקרי האוכל עדיין לא השף הכי טוב כאן, אבל עדיין מקום מושקע וטוב מאד. הלוואי שהשירות המעצבן והמתנשא לעתים יישר קו עם האוכל והעיצוב.
הארוחה ההודית שאכלתי בה במסגרת אירועי Round Tables הייתה אחת הטובות שלי בשנים האחרונות.




9. טופולופומפו
עסקית הצהריים של המסעדה של אבי קונפורטי היא לטעמי אחת הטובות בעיר. לטעמי האסייתית הכי טעימה בארץ. ארוחת צ'ימיצ'נגה שנערכת אחת לשנה והשנה נערכה כאן היא תענוג אמיתי (ויקר).




10. קלארו
המסעדה המושקעת של רן שמואלי במתחם שרונה היא כנראה הדבר הכי טוב במתחם. מסעדה שהתחילה בינוני והלכה והשתפרה. הפכה בשנה האחרונה לאחת הטובות כאן מכל הבחינות.




11. לה אוטרה
הבר-מסעדה המקסיקני-קריבי מבית בר האימפריאל הנחשב. אחלה מקום בילוי. אלכוהול טוב. אוכל קריבי טוב ומקורי שמנסה לצאת מהבנאליה המשעממת של טאקוס ובוריטוס.




12. האנוי
המסעדה הוייטנאמית האותנטית שביקרתי בה לראשונה בשנה החולפת ולא התאכזבתי. אוכל ויינאמי פשוט מצוין. מקום מאד פשוט ומאד לא מתיימר.




13. פאסטל
המסעדה המושקעת במוזיאון תל אביב עשתה השנה מהפך משמעותי, עם שף מוכשר חדש (הלל תווקולי) שנכנס למטבחה ושידרג אותה מכל הבחינות. תחת ניהולו הפכה לאחת המסעדות הטובות כאן.



14. אואזיס
המסעדה המושקעת והמקורית של השפית רימה אוליביירה היא פשוט מקום מצוין. השנה היא עברה ללוקיישן חדש, מרווח ומוצלח יותר. אוכל יצירתי, מקורי וטעים.



15. דה-נורמן
המסעדה המפונפנת והמושקעת במלון הבוטיק שנושא את אותו שם. ישבתי לעסקית צהריים שהייתה מוצלחת, מוקפדת וטעימה, אם כי לא מלהיבה. שווה ביקור יותר מעמיק בהזדמנות חגיגית עתידית.



16. מול ים
זמ"ל (זכר מסעדה לברכה). נכנסת על הקשקש לרשימה מתוך כבוד. הייתי שם לראשונה השנה, כחודשיים לפני השריפה המדוברת שהביאה לסגירתה המצערת for good. אכלנו את ארוחת הספיישל Mul-Young לכבוד 20 שנות קיום. היה טוב אבל לא מלהיב כמו שציפינו. 



17. שמונה
המסעדה הקטנה בכיכר רבין שמגישה את אחת העסקיות הכי Value for Money בתל אביב. אוכל לא מסובך, שמבוסס על טריות וחומרי גלם טובים, מבוצע כמו שצריך ומתומחר בשפיות לא אופיינית.

18. מלגו ומלבר
מסעדה שהתחילה רע מאד לפני כמה שנים ובשנה החולפת נכנסו למטבחה 2 שפים חדשים שעובדים בשת"פ ראוי לציון, והפכו אותה לאחת ממסעדות השף (או השפיים) הטובות והמוצלחות בעיר. מומלץ ביותר.

19. בינדלה
האיטלקית המושקעת של רועי סופר (*). בשנה שעברה הייתי בה זמן קצר אחרי פתיחתה וזכיתי לארוחה לא טובה ומבולבלת, עם שירות שהיה אסון. השנה עשיתי תיקון בארוחת ספיישל בה התארח יוסי שטרית, שהייתה אחת הטובות שלי בשנה החולפת. (*) במרץ 2016 עזב רועי סופר. באפריל-מאי 2016 נכנס למטבח יורם ניצן אקס מול ים.


20. ג'מה
מסעדה איטלקית ביפו בלי הרבה יח"צ שבשקט בשקט היא אחת החביבות בז'אנר. פסטות, פיצות ותבשילים איטלקיים פשוטים, טעימים ומבוצעים כמו שצריך, באווירה נעימה וטובה.



אם אני צריך לזקק מתוך ה-20 הנ"ל רשימה של הטובות ביותר אלו הן:
משייה, פאסטל, המזללה, מלגו ומלבר, קלארו, טופולופומפו, טאיזו, החלוצים 3, אואזיס.

לא זכו להיכנס למצעד, כלומר או מסעדות שאכזבו או מסעדות שהיו טובות אבל לא מספיק:

דיינינגס (טעים אבל יקר מדי), מחניודה (בינוניות מצערת בביקור החוזר שלי בה), SegevArt (לשעבר שגב הרצליה שהולכת ומדרדרת כבר כמה שנים), לומינה (הכשרה של מאיר אדוני - ארוחה מאכזבת), רפאל (הכה נחשבת - עסקית משעממת ומאכזבת), לימה ניפו (מסעדה חדשה ומדוברת שכרגע היא נפילה של ממש), סנטה קתרינה (מקום מדובר שקפצתי אליו על הדרך ודווקא נהניתי ממנו, אבל אני צריך לחזור לארוחה יותר רצינית בשנה הבאה), בית העם (פיצרייה שנפתחה ונסגרה ודווקא הייתה מהטובות בעיר), מגזינו (האיטלקית החדשה של האחים ירזין - מקום כיפי עם פיצות טובות ולא יותר), דלידה (מקום מתוקשר ומדובר שדי אכזב אותי ברמתו). 
היו עוד כמה וכמה שסתם אין לי כוח לציין. 

זהו. שנת 2015 לא הייתה שנה קולינרית מבריקה. יותר מדי בלגן, סגירות ובינוניות כללית. פחות מדי פתיחות של מסעדות באמת טובות. פחות מדי מקוריות ויצירתיות. לפחות הייתה מגמת שיפור ובכמה וכמה מסעדות שחלקן צוין למעלה. היה גם את Round Tables. אחלה אירוע. מקווה שיחזור שוב בשנת 2016.

אז יאללה. נתראה בשנה הבאה... ושיהיה יותר טעים...



ולקינוח - גלידה...

מצעד הגלידריות המצטיינות לשנה זו:

2015 הייתה שנה משובחת לגלידריות התל אביביות. לא מעט גלידריות חדשות וראויות נפתחו השנה בעיר. חלקן לטעמי הן כנראה הגלידריות הטובות ביותר שיש היום בארץ. היו גם סניפים חדשים לרוב של רשתות קיימות שנפתחו השנה (רק במתחם שרונה יש למיטב זיכרוני 3 גלידריות שנפתחו). בקיצור ההיצע בהחלט מכובד.

אז זה הדירוג שלי לשנה זו. נכנסו לדירוג אך ורק גלידריות שזכיתי ללקלק במהלך שנת 2015.
כאן יש דווקא משמעות לסדר...


1. Arte
סניף אחד ויחיד במדרחוב נחלת בנימין. נפתח בשנת 2015. בבעלות זוג איטלקים אמיתיים...
טעמים מצטיינים: קפה איטלקי, שוקולד אצטקי, קרם ארטה ואמרנה.


2. Buza
סניף תל אביבי ברח' החשמונאים שנפתח ב-2015. אח צעיר לגלידריה מוערכת ממעלות-תרשיחא.
הטעם המצטיין: קשיופאה. גם הסורבה למיניה מצטיינת.



3. כפיתולינה
סניף בשוק הפשפשים ביפו. במקור מקרית גת. בקרוב סניף גם בשוק צפון החדש ברמת החייל.
טעמים מצטיינים: פאי לימון, פיסטוק (כן זו לא טעות. גלידת הפיסטוק שלהם היא שיחוק).



4. Gelateria
סניף יחיד באיזורי חן בצפון תל אביב. חלק ממתחם המסעדות של ביסטרו גרינברג וגרקו. חוץ מגלידה יש המון מאפים וקינוחים אחרים.
טעמים מצטיינים: שוקולד פונדנט, קרם קרמל מלוח.


5. Anita
רשת גלידריות. הסניפים שנדגמו על-ידי - בנווה צדק (שם הם התחילו) ובמתחם שרונה.
טעמים נבחרים: שוקולד שקדים וקרמל, קרם קטלן, מסקרפונה ריקוטה ותותים.



6. Leggenda
רשת. במקור מהצפון. היצע גלידות מרשים. הסניף שנדגם - שד' רוטשילד בתל אביב.


7. Gelido
גלידריה חדשה משנת 2015 עם סניף יחיד ברח' ראול ולנברג ברמת החייל.



8. Allora
סניף יחיד ברח' מרמורק בתל אביב, ששייך למסעדה האיטלקית הוותיקה והטובה באותו השם (שד' רוטשילד).


9. הסיציליאנית
רשת ותיקה וטובה. הסניפים שאני דגמתי - אבן גבירול בת"א וסניף הרצליה פיתוח.



10. וניליה
רשת ענפה ומצליחה. הסניפים שנדגמו - רח' אבן גבירול, מתחם שרונה - ת"א.


11. Iceberg
רשת ותיקה. הסניפים שנדגמו - הארבעה, רוטשילד - ת"א.


12. Freezer
סניף יחיד ברח' ויצמן בגבעתיים. יש גלידה טובה גם בשכונה שלי...



13. Gela
כמה סניפים. הסניף שנדגם - דרך בן גוריון ברמת גן. סניף טבעוני חדש נפתח בשוק לוינסקי בשיתוף עם מעדניית יום-טוב.


14. Cookeez
2 סניפים בתל אביב. גם הסניף המקורי בדיזינגוף וגם סניף אלנבי היותר חדש נוסו. הקונספט - קוקילידה: לבחור מעטפת - עוגיות. לבחור מילוי. לנסות לאכול הכל יחד.



15. Gelato Factory
2 סניפים בתל אביב. גלידריה כשרה. הסניף שנדגם - בשרונה מרקט. סניף נוסף באבן גבירול.




2 comments:

  1. אכלתי בחלוצים 3 פעם אחת וזה הספיק לי לדעת שאני חייב לחזור לשם. יש שם יד טובה מאחורי המנות.
    לגבי גרקו, לא ביקרתי במקום. דרך המסך התקשורתי הבנתי שמדובר במקום של כפיים ומסיבות משפחתיות. האם כדאי לבקר שם במיוחד במסגרת קטנה ?

    עראיס לא קשורים יותר ל 25מטר. ירון קסטנבאום כתב להם את התפריט ותדרך אותם וכעת הם שני עסקים נפרדים לחלוטין וירון לא מבקר שם יותר.

    קוואטרו לא הרשימה אותי (מסה עדיין כן). בז'אנר האיטלקי יש כרגע כבר כמה שנים את פרונטו בטופ ואני יכול עדיין להזכר בערגה במטבח של וינס ותמר בימיה הטובים ב 2008-2010.

    העסקית של טופולופומפו אכן מצויינת ואני צריך ללכת לשם יותר.
    לאואזיס אני כבר מפחד ללכת בגלל המחירים המטורפים ומדה-נורמן התרשמתי מאד לטובה מהקלאסיות של המקום.
    ראית איך אפרתי הזדעזע מלימה ניפו ? זאת הביקורת הכי קוטלת שלו מאז שהתחלתי לקרוא אותו.

    השבמחק
    תשובות
    1. מסכים לגבי החלוצים 3. יד טובה ואוכל טעים. בלי פוזה. מקום משובח.
      גרקו יכולה להתאים גם למסגרת קטנה. אפשר לשבת על הבר, או אם נעים לשבת בחוץ... רומנטי זה לא - אבל חביב זה כן...
      לגבי עראיס - להבנתי היא אכן מנוהלת היום בפועל ע"י חבר'ה אחרים, אם כי הוקמה ע"י קסטנבוים וחבריו. אין לי מושג אם מיטמרקט שותפה שם בבעלות או לא.
      קוואטרו היא מסעדה של שופוני, גם בעיצוב שלה וגם באוכל. העיצוב אמנם מרשים אבל פחות הטעם שלי (כנ"ל מסה).מהאוכל דווקא נהניתי בפעם היחידה שהייתי שם. הם מנסים לעשות משהו קצת יצירתי מאוכל איטלקי שלרוב הוא בנאלי ושחוק, ועל כך מגיע להם קרדיט. אני מעריך שאשוב לנסות אותם השנה, בתקווה שתהיה שם מגמת התייצבות והתבגרות. (כמו שהייתה בבינדלה). בפרונטו לבושתי לא הייתי כבר כמה שנים בערב. עסקיות הצהריים שלהם תמיד קצת אכזבו אותי. בפעמיים האחרונות שאכלתי שם עסקית הרגשתי שהם מסוגלים ליותר...
      בוינס ותמר לא הספקתי להיות... הייתי בקוצ'ינה תמר מספר פעמים (שהראשונות היו מעולות) והיה די עצוב לראות את תהליך ההידרדרות ועייפות החומר שבסופו של הביא לסגירתה השנה.
      אואזיס יקרה אכן. מקום לאירוע מיוחד.
      דה נורמן כמו שכתבתי היא מוקפדת ואכן קלאסית. מי שמגיע לשם יודע מה שהוא יקבל, ושזה יהיה איכותי. הייתי שמח אם הם היו מנסים להתנער קצת מהקלאסיקה ועושים דברים יותר יצירתיים מידי פעם. לשף ברק אהרוני יש בטוח יכולות.
      לגבי לימה ניפו. אני הייתי די מעודן בביקורת שלי... גם אבי אפרתי וגם ביצה עלומה במאקו ממש קטלו אותם. אפרתי בדר"כ גם כשהוא שלילי הוא מאופק. הפעם הוא בהחלט השתלח...

      מחק